Brest besegrade Lorient på Stade Francis-Le Ble

Brest var tippade i botten och har motsvarat förväntningarna. Bottenlaget har spelat en bra fotboll sett till deras material och låg inför matchen på en 15:e-plats. Kvällens motsåndare Lorient har varit desto bättre och stod för en av säsongens största vändningar, då de vände ett 4-0-underläge till 4-4. En imponerande vändning av serienian.

Bortalaget Lorient började matchen bäst och rullade säkert runt bollen i laget. Det var också Lorient som skapade flest chanser, men lyckades inte skapa de riktigt heta. Brest gick på kontringar och lyckades i den 14:e minuten få in ett ledningsmål genom Eden Ben Basat. Lorient fortsatte att skapa chanser, men lyckades inte skapa några nämnvärt stora chanser.

Lorient jagade länge en kvittering, men lyckades likt den första halvleken inte att få bollen i mål. Det var istället Brest som retfullt punkterade matchen i den 90:e minuten genom Charlison Benschop.

Brest vinner matchen med 2-0 och avancerar till en trettondeplats. Lorient är allt jämnt nia.