Brasilien visade sin klass mot Sydkorea och underströk sin status som favoriter till VM 2022

Brasilien visade sin klass mot Sydkorea och underströk sin status som favoriter till VM 2022

Det är talande för det här brasilianska lagets utmärkta tekniska färdigheter att deras mittbackar, Marquinhos och Thiago Silva, samarbetade för att sätta Richarlisons imponerande tredje mål. Brasilien spelade dåligt i början av turneringen, men deras första halvlek mot Sydkorea påminner oss om varför de fortfarande är favoriter till att vinna turneringen. Se och spela på fotboll live =>

Richarlisons anfall, som innebar att han jonglerade bollen på huvudet i uppspelet, var nog det bästa av de fyra. Tottenham-anfallaren, som tidigare gjorde en imponerande huvudspark mot Serbien, verkar köra sin egen personliga tävling om turneringens mål.

Öppningsmatchen började med att Raphinha slog sin försvarare för att skapa en möjlighet, sedan tog Vinicius Jr. kontroll över bollen och vävde sig skickligt förbi fyra sydkoreanska spelare på mållinjen.

Vid det fjärde målet bytte Real Madrids man till leverantör och skickade en välplacerad högpassning till Lucas Paqueta som kunde ta emot den utan att behöva sakta ner.

Det fanns många fler stunder att njuta av däremellan, från de dansande firandet (varav en av dem involverade deras manager i dykbåset) till den briljanta showboatingbriljansen som drog till sig andetag från publiken.

Detta är Brasilien som vi känner det

Sydkorea var en tillmötesgående motståndare, men Brasiliens snabbhet, precision och glädje i uppvisningen väckte minnen av deras bästa sidor. I slutet höll spelarna upp en banderoll till stöd för Pelé som såg på från sin sjukhussäng i Sao Paulo. Den store mannen gillade utan tvekan det han såg. Brasilien har anlänt.

Alisson förväntades inte vara med i kampen om matchens spelare när Brasilien mötte Sydkorea. Ännu mindre efter att de vann med 4-1. Men Liverpoolmålvakten hade mycket att göra på Stadium 974. Han gjorde bland annat några fantastiska räddningar för att hålla Brasiliens framfart mer rutinartad än vad den kunde ha varit.

Han var helt utsträckt när han fick sina mejl till en Hee-Chan Hwang-curling, som skulle ha slagit många av hans VM-kollegor i halvtid. Efter pausvilan nekade han samma spelare med ett spretigt stopp. Och senare producerade han ytterligare en räddning som höll undan en offsideförsök från Heung-Min Son – även om han vid tillfället inte var medveten om det.

Hans fördelning och kvalitet var alltid utmärkt, vilket var lugnande för den brasilianska backlinjen som inte alltid nådde upp till sin målvakts defensiva höjd. Se och spela på fotboll live =>

Roy Keane var bestämd i sin åsikt om sydamerikanens offensiva färdigheter. Alisson är en målvakt i världsklass och deras backlinje ser ut som ett mästarlag. Även med Alisson i målet släppte laget dock in ett mål. Walker sa det bäst: ”Det var en enastående målvakt

Men Hajime Moriyasus lag rev effektivt upp manuskriptet i Qatar. De klarade sig inte bara ur sin grupp, utan gjorde det även efter att ha slutat i topp tack vare segrar över Tyskland och Spanien.

När mönstret med utträde ur gruppspelet och utträde ur åttondelsfinalerna nu var över, var Japans nästa utmaning att äntligen ta sig till sin första VM-kvartsfinal.

Japan har tre gånger tidigare förlorat i åttondelsfinalerna på ett hjärtskärande sätt. År 2002 förlorade de med 1-0 mot Turkiet och åkte ut ur sin hemmaturnering. Paraguay slog dem sedan på straffar 2010, och Japan kastade bort en 2-0-ledning mot Belgien för att förlora med 3-2 2018. Se och spela på fotboll live =>

Japan kan lägga till 2022 till listan över känslomässiga nederlag. Efter att ha kämpat mot Kroatien, som blev tvåa 2018, i 120 minuter, avslutade en fruktansvärd straffläggning deras VM-kampanj och fick många i laget att gråta.

Qatar kanske var ett överraskande val att stå som värd för VM, men Japan gjorde sin närvaro känd genom att göra två stora överraskningar mot Tyskland och Spanien. De var också ett av nio lag som tog sig till utslagsrundan 2018, och de upprepade den bedriften fyra år senare.

Thiago Emiliano da Silva spelar i den Brasilien VM-truppen har gjort mål under åttondelsfinalen och har en chans att bli bästa målskytt i VM 2022. Brasilien har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply