Bosnien & Hercegovina utslagna i VM efter förlust mot Nigeria

Men vilken match det var redan från första minuten. Man såg direkt att det var två lag som verkligen behövde vinna. Nigeria lyckades bara få med sig 0-0 från premiären mot Iran, medans Bosnien & Hercegovina förlorade med 2-1 mot Argentina.

Båda lagen låg på direkt och den första riktigt heta målchansen kom i den sjunde minuten. Odemwingie la en frispark som tog lite på ett huvud i muren och seglade strax utanför. Nigeria var hetast den första kvarten och hade flera bra lägen. Bland annat hade Onazi ett tungt skott som räddades av Begovic. Sen vaknade bosnierna och i den 21:a minuten spelades bollen fram till Edin Dzeko som la in bollen i mål men vinkades av för offside. På reprisen efteråt såg man dock att det verkligen inte var offside och att målet egentligen borde ha godkänts. Dzeko hade ett till bra läge någon minut senare men då räddade Enyeama.

Sen tog Nigeria ledningen. Emenike tryckte sig förbi Spahic på vänsterkanten, tog sig ner på linjen, spelade in bollen på Odemwingie som la in bollen mellan benen på Begovic. 1-0 var ett faktum. Båda lagen fortsatte trycka på rejält efter målet och många lägen uppstod, men när lagen gick till pausvila ledde Nigeria med 1-0 efter en händelserik halvlek.

I den andra halvleken började Bosnien & Hercegovina trycka på direkt men hade svårt att skapa några riktigt heta lägen. Istället fick Nigeria och Babatunde ett fint läge i den 55:e minuten, men Begovic räddade återigen. Senare hade också Emenike en het chans men Begovic gjorde en fin benparad.

Ju längre matchen matchen gick desto längre ner föll Nigeria. Bosnien & Hercegovina hade inga riktigt klara målchanser tills i slutet av matchen. Med kvarten kvar nickade Ibisevic precis över i ett bra läge. På tilläggstid kom dock de hetaste lägena. Bosnien & Hercegovina fick hörna, Dzeko nådde högst men nicken gick rakt i nävarna på Enyeama. Två minuter senare fick dock bosnierna sin hetaste chans. En långboll på Dzeko inne i straffområdet. Han tog ner bollen på bröstet, vände om och sköt med vänstern. Enyeama reagerade tidigt, nästan lite för tidigt, men fick på något sätt ändå en fot på bollen och styrde den i stolpen. Nigeria lyckades hålla i och vinna med 1-0. I och med den här förlusten för Bosnien & Hercegovina är de helt utslagna ur årets världsmästerskap. Nigeria däremot, de ser ut att komma tvåa i gruppen och gå vidare.