Bologna vände och vann mot Roma

Roma började bäst och tog ledningen tidigt in i matchen. Mittfältaren Florenzi gav Roma ledningen. Hemmalaget fortsatte att ösa på framåt och tio minuter senare stod det 2-0 på matchtavlan. Denna gång var det argentinaren Lamela som gjorde målet. Efter den vassa inledningen av Roma tog bortalaget Bologna över alltmer och vaskade fram några farliga chanser. Men när domaren blåste av för halvtid stod det fortsatt 2-0 efter att Bologna stor ineffektivitet framför mål.

Andra halvlek var rent spelmässigt rätt så jämn då båda lagen skapade många bra lägen. Totti hade bland annat en nick i stolpen, och Gilardino var väldigt nära några gånger för Bologna. Men 2-0 stod sig ända fram till den 72:e minuten – då Gilardino äntligen fick göra sitt första mål i matchen efter några missade lägen. Bara en minut senare stod det 2-2. Diamanti.

Sedan var det chansfattigt, men så, i den 90:e minuten gjorde Bologna 2-3 genom Gilardino(vem annars?).

I och med den här segern tog Bologna sin första seger i Serie A denna säsong.