AIK vann sista derbyt på Råsunda

Matchen blev kraftigt försenat efter problem med tunnelbanetrafiken ut till Råsunda och kom inte igång förens 45 minuter efter utsatt avsparkstid. Men tillslut kom matchen igång där det var durgården som inledde piggast och man hade spelet under de första 15 minuterna. Men AIK drog upp tempot och bjöds in mer och mer i matchen.

Den första riktigt farlig målchansen fick AIK:s Kwame Karikari efter 20 minuter då han fick ett bra läge mitt i straffområdet men avslutet höll inte den högsta kvalitén och skottet gick utanför.

När lagen gick till vila så hade vi fått skåda en relativt jämn halvlek med chanser åt båda hållen.

Efter paus kom där direkt ett spelavbrott då bengaler tändes från båda klacksidorna och spelet fick avbrytas i endast några minuter. Men efter detta var det ett nytänt AIK som kom ut och det tog bara fyra minuter innan AIK hade tagit ledningen. Lorentzon hittade Karikari och nyssnämnde behövde bara placera in bollen vid Höies bortre stolpe.

Efter 70 minuters spel tilldelades AIK en hörna från höger. Atakora slog bollen från höger och den rensades bort av försvarande djurgårdare, dock till en helt fri Bangura som tog emot och sedan drog till med ett skott mitt i målet som Höie var chanslös på och AIK  hade 2-0.

AIK fortsatte att dominera spelet och Djurgården fick inte mycket rätt, och fyra minuter från slutet kom mål nummer tre för dagen. Celso Borges fick bollen efter att Helgi Danielsson drivit upp spelet från mitten.  Strax utanför straffområdet behövde han bara lägga in bollen i bortre hörnet och det stod nu hela 3-0 till AIK, vilket också blev slutresultatet.

I och med detta går AIK upp på en tillfällig andra plats i tabellen, dock med matchen mer spelad än Häcken och Malmö. som spelar sina matcher imorgon måndag.