Blytung seger för CL-finalisterna

Ettan och tvåan, både i CL-gruppspelet och i lagens respektive ligor skulle på tisdagskvällen ställas mot varandra. Där Arsenals samt Dortmunds stora skara tillresta supportrar fick se en tät match som slutade med seger för tyskarna efter att Robert Lewandowski avgjort.

Den första halvleken startades bäst av Dortmund som hade det mesta framåt och gjorde det svårt för annars så formstarka Arsenal. Det var också tyskarna som skulle ta ledningen efter att Aaron Ramsey slarvat med bollen på egen planhalva och Henri Mkhitaryan utnyttjat misstaget genom att trycka dit 0-1-målet.

Arsenal åt sig efter dryga halvtimman in i matchen och var mycket nära att kvittera genom Tomas Rosicky vars skott räddades på mållinjen av Mats Hummel i Dortmund-försvaret. Men målet skulle cirka fem minuter innan halvlekens slut komma för Londonlaget efter att Bacary Sagnas inlägg efter dålig kommunikation mellan Neven Subotic och Roman Weidenfeller i Dortmund-målet till slut letade sig fram till Oliver Giroud som tryckte dit 1-1-målet på volley.

Den andra halvleken startade ganska trevande men togs efterhand över av Arsenal mer och mer, där framförallt inbytte Santi Cazorla gav Londonlaget en välbehövlig injektion. Just Cazorla hade efter knappa 70 minuter ett skott som strök Roman Weidenfellers högra kryssribba.

Men trots Arsenals dominans i den andra halvleken var det inte Londonlaget som skulle göra målet utan istället slutade en sylvass Dortmund-kontring med att Robert Lewandowski kunde stöta in det för tyskarna blytunga ledningsmålet.

Ett mål som också blev matchens sista och som innebär att Dortmund kliver upp på samma poäng som Arsenal i stentuffa grupp F. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply