Blytung bortaseger för Cagliari

Cagliari reste till Turin som ligajumbo och poäng var i stort sett ett krav på söndagseftermiddagen, när man gästade Turin för match mot Serie A-nykomlingen Torino. Hemmalaget kommer med en mycket imponerande insats i ryggen, när man vände 1-0 till 1-5-vinst i Bergamo mot Atalanta.

Den här dagen blev det dock inte lika målglatt, när man ställdes mot Cagliari med den debuterande managern Ivo Pulga vid sidlinjen. Det var också gästerna som började bättre, med avslut från Nene och Avelar, där den sistnämnda sköt i ribban och ut. Cagliari fick annars in bollen när Albin Ekdal sköt in den från nära håll, men spelet hade redan blivit avblåst och målet blev alltiså inte godkänt.

I den andra halvleken fortsätte gästerna vara det bättre laget och Nainggolan var framme och hotade tio minuter in i den andra halvleken, men även den gången fick gästerna gå lottlösa ur anfallet. Man fick dock utdelning slutligen, när Davide Astoris volleyavslut täcktes av Kamil Gliks händer och straffen var solklar. Fram klev Nene som inte gjorde något misstag och Cagliari var med fjorton minuter kvar av matchen på väg mot tre poäng.

Victor Ibarbo var sedan mycket nära att dubblera ledningen, men bräde ett kanonläge. Istället fick Torino ett kalasläge i slutskedet av matchen, när nyförvärvet Rolando Bianchi nickade in bollen och började fira. Målet dömdes dock bort för offside, vilket resprisbilderna visade var ett korrekt domslut.

Matchen slutade 0-1 till ett betydligt hungrigare Cagliari, vilket betyder att den nya managern Ivo Pulga fått en kanonstart med den nya klubben.