Benfica numret för stort för Alkmaar

Returmötet på Estádio da Luz i Portugal var på förhand resultatmässigt relativt jämnt efter att det portugisiska laget vunnit med 1-0 i det första mötet. Matchen i Portugal blev dock aldrig särskilt spännande utan Benfica kunde enkelt vinna med 2-0 inför en som vanligt entusiastisk hemapublik.

Det skulle dröja 39 minuter innan Benfica kunde spräcka nollan, detta efter att Salvio fint spelat fram anfallskollegan Rodrigo som distinkt tryckte dit 1-0-målet med vänsterfoten.

Inledningen på den andra halvleken skulle dock bli olycklig för det portugisiska laget som fick se ytterbacken Silvio bli liggande efter att ha sparkat in i backkollegan Luisao. En smäll som sedermera skulle visa sig ha lett till ett brutet ben på den portugisiske ytterbacken.

Spelmässigt fortsatte Benfica dock att trumma på, ett spel som efter dryga 70 minuter spelade gav utdelning efter ännu ett mål av anfallsstjärnan Rodrigo – återigen framspelad av företagsamme Salvio.

Några fler mål i matchen skulle det inte bli utan AZ Alkmaar med Mattias Johansson och Viktor Elm i startelvan fick se sig besegrade av ett för dagen starkare hemmalag.