Juventus till semifinal i Europa League

Juventus hade ett lysande utgångsläge inför kvällens kvartsfinalretur efter att ha bortabesegrat Lyon på Stade de Gerland med 1-0 i det första mötet.

Spelarna möttes av ett fantastiskt tifo på Juventus Stadium när de entrade planen. Påhejade av en fantatisk hemmapublik satte Juve första fart från början och det skulle bara dröja 4 minuter innan dem hittade nät. Carlos Tevez blev fälld strax utanför straffområdet och geniet Andrea Pirlo stegade fram och satte den efterföljande frisparken på ett mycket fint sätt.

I den 18:e matchminuten skulle Lyon kvittera genom Briand efter ett långt inlägg som fransmannen kom först på och nickade in bollen via Buffons fingerspetsar. Innan dess skulle Lyon möjligen ha haft en straff efter att Bonucci fått bollen på handen. Svagt försvars- och målvaktsingripande i den situationen.

Efter att matchen stått och vägt något under andra halvleken med chanser åt båda håll skulle Juventus göra 2-1 genom Claudio Marchisio. Mittfältaren drog till med ett skott utanför som tog på en Lyon-försvare och ställde målvakten Lopes helt.

Inga fler mål föll i matchen och Turinlaget besegrar Lyon med 2-1 och avancerar till semifinal. Ett steg närmare finalen som går på just Juventus Stadium.