Belgisk uppvisning på Goodison

Det som på förhand många trodde skulle bli en komfortabel seger för tabellfemman Everton hemma mot nästjumbon Aston Villa blev en mycket händelserik match.

Redan efter 2 minuter gjorde Aston Villas succéman Christian Benteke 0-1 med ett perfekt avslut lågt intill bortre stolpen, en fantastisk start för det krisdrabbade bortalaget.

Aston Villas ledningsmål satte dock fart på Everton och man fick omgående till en stark press mot gästernas mål. I den 21a minuten fick Mirallas snyggt fram bollen till Anichebe som höll undan sin försvarare och sköt in kvitteringen framför en jublande hemmapublik. Målet var förövrigt Evertons 700e under David Moyes ledning.

När alla trodde att Everton skulle ta tag i matchen kom nästa chock, Agbonlahor nickade in 1-2 i efterspelet av en hörna i den 24e minuten. Hörnan föranleddes av en situation där Evertonspelarna tyckte att Benteke var offside, men att döma av reprisbilderna gjorde domarteamet rätt.

Gästerna gick till halvtidsvila med en 2-1 ledning och en kvart in i den andra halvleken såg man ut att gå mot 3 poäng då Benteke på nytt gjorde mål, den här gången på nick.

Efter gästernas tredje mål satsade Champions League-jagande Everton allt framåt och det gav till slut resultat. Den stora stjärnan Marouane Fellaini tryckte in 2-3 i den 69e minuten och hemmafansen försökte pumpa på sitt lag.

Matchens sista 20 minuter spenderades i stort sett på Villas planhalva, men gästerna såg ut att kunna reda ut stormen och ta 3 mycket viktiga poäng. Då slog han till igen, Marouane Fellaini. Han nickade in en hörna i den 93e minuten och räddade en poäng åt hemmalaget. Belgaren spelade förövrigt sin 150e match för klubben idag och han firade det på bästa sätt.