BBC: Då blir Zlatan Ibrahimovic klar för Manchester United

bet365
BBC: Då blir Zlatan Ibrahimovic klar för Manchester United
bet365

Zlatan Ibrahimovic skriver på kontraktet i veckan

I månader har det pratats, spekulerats och rapporterats. Men nu verkar en övergång till Manchester United faktiskt närma sig för Zlatan Ibrahimovic. BBC rapporterar nu att affären kommer presenteras innan veckan är slut. 

Zlatan Ibrahimovic gjorde i maj klart att han inte skulle förlänga sitt kontrakt med Paris Saint-Germain efter den gångna säsongen. I samma stund drog spekulationerna om en flytt igång och Manchester United var en klubb som frekvent nämndes.
Till en början såg det mest ut att handla om lösa spekulationer, men efter ett tag intensifierades ryktena och under EM 2016 har affären i det närmaste varit klar.

Skriver på i veckan

Vanligtvis trovärdiga BBC uppger nu att Zlatan Ibrahimovic kommer skriva på kontraktet med Manchester United innan den här veckan är slut. Även andra engelska medier, till exempel The Guardian och Daily Mail, rapporterar om att en övergång är nära.
Enligt Daily Mail kommer kontraktet – som sträcker sig över ett år – att skrivas på redan imorgon, fredag.

Väntat ut bonus

Anledningen till varför Ibrahimovic inte skrivit på tidigare är enligt Daily Mail pengar. I kontraktet med PSG, som går ut under torsdagen, är en lojalitetsbonus inskriven. Den innebär att 34-åringen får en summa pengar från sin forna klubb om han inte skrivit på ett nytt kontrakt innan den första juli.
Zlatan Ibrahimovic har enligt brittisk media väntat ut bonusen och affären har, trots de ihärdiga ryktena, därför inte gått i lås.
Det förväntas den nu alltså göra inom kort, och fredagen den första juli kan bli ett historiskt datum i Manchester Uniteds fotbollshistoria.
Svenskens agent Mino Raiola hävdade dock under onsdagen att Zlatan inte tagit något beslut än.
– Vi är nära ett beslut, men har inte tagit det än, säger Raiola enligt RAI Sport.

Presenteras på tisdag – tillsammans med storvärvning

Manchester United har varit aktiva under inledningen av sommarens Silly Season. Utöver Zlatan Ibrahimovic har den nye tränaren Jose Mourinho redan gjort klart med mittbacken Eric Bailly.
De senaste dagarna har dessutom ytterligare en affär för United rapporterats närma sig. Henrikh Mkhitaryan ska enligt flera medier vara nära en övergång till Old Trafford.
Enligt The Guardian kommer Mkhitaryan och Ibrahimovic presenteras tillsammans på tisdag nästa vecka.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply