Officiellt: Jose Mourinho värvar Eric Bailly

Officiellt: Jose Mourinho värvar Eric Bailly
bet365

Ivorianen ansluter från Villareal

Jose Mourinho har gjort sin första värvning som tränare för Manchester United och det blev försvararen Eric Bailly från Villareal som ansluter till Old Trafford för en transfersumma av ungefär 32 miljoner pund.

För några veckor sedan blev det helt klart att det är Jose Mourinho som tar över Manchester United efter att Louis van Gaal fått sparken. Sedan dess har portugisen frenetiskt arbetat för att lägga upp sitt nya lag på bästa sätt och se vad det är som behöver tas in och göras för att förbättra truppen, som förra året lyckades med att vinna FA cupen men precis missade kvalifikation till Champions League.

Nu är Jose Mourinhos första värvning officiell rapporterar The Mirror och det är försvararen Eric Bailly från Villareal. En snabb, mångsidig och snabb mittback som är bra på bollen. Bailly besitter alla de kvalitéer som Mourinho söker för att bygga sitt Unitedlag runt om. Prislappen hamnade på runt 32 miljoner pund rapporteras det men kan komma att stiga. Bailly kostade Villareal dock enbart 5,7 miljoner euro när han kom från de spanska rivalerna Espanyol för enbart 18 månader sedan.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få komma till Manchester United. Att spela fotboll på den högsta nivån är allt jag någonsin velat göra, sade Bailly själv om flytten.

– Jag vill utvecklas för att bli den bästa jag kan bli och jag tror att få jobba med Jose Mourinho kommer att hjälpa mig utvecklas i den rätta riktningen och i den riktiga klubben. Jag ser fram emot att få träffa mina nya lagkamrater och att börja detta nya kapitel i mitt liv.

Försvararen har ett kontrakt på fyra år med en möjlighet att förlänga ytterligare två år.

– Eric är en ung central försvarare med fantastisk naturlig talang. Han har utvecklas väl fram tills nu och har potentialen att bli en av de bästa, sade Mourinho själv om sin nya värvning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply