Bayerns sjuka mosning av Hamburg – med sju mål

Idag fick vi bevittna en av de bästa Bundesligamatcherna genom tiderna. Bayern München tog emot Hamburg som har imponerat under den senaste tiden och har börjat närma sig Europa-platserna. Men Bayern nästan misshandlade Hamburg när man vann med sjuka 9-2.

Målen var ofattbart många. Shaqiri öppnade kavalkaden redan efter fem minuter då han sköt bollen via stolpen, mycket snyggt, in i mål. En knapp kvart senare kunde en fullständigt omarkerad Schweinsteiger nicka in tvåan efter en snabb hörna. Pizarro utökade resultatet tolv minuter senare då han, efter en skarv från Martinez, kunde nicka in Kroos slagna hörna. Ett par minuter samspelade Robben och Pizarro fint inklusive en klack innan holländaren satt 4-0. Precis innan halvtidsvilan kunde Pizarro göra sitt andra när han tog hand om Shaqiris retur som gick i stolpen.

Mål nummer sex och sju kom i minut 53 respektive 54 av Pizarro respektive Robben. Första klackade Pizarro fräckt in efter en fin rusch av Robben. Holländarens mål spelade Pizarro fram till då Robben chippade bollen läckert över Adler.

Die Roten slutade inte att mala på. Müller och Ribery som kom in ville vara med i festen. De båda samarbetade fint innan de lade upp bollen för Pizarro som kunde göra sitt fjärde mål. Bruma gjorde ett tröstmål innan Ribery gjorde 9-1 bara minuten efter.

Heiko Westermann kunde göra matchens sista mål, 9-2, som putsade siffrorna en liten bit. Men Bayern marscherar mot ligatiteln och har skrämt upp Juventus rejält inför tisdagens gigantmöte.