Bayern visade klassen mot City

En av omgångens på föhand hetaste matcher spelades ikväll på Etihad Stadium när hemmalaget Manchester City skulle ta emot de regerande mästarna Bayern München. En match som Bayern vann med 3-1.

Det skulle bara dröja sex minuter innan första målet i matchen ramlade in, detta genom Franck Ribery som en bit utanför Citys straffområde fick till ett skott som efter ett tveksamt målvaktsarbete av Joe Hart smet in vid landslagsmålvaktens första stolpe.

Bayern fortsatte sedan halvleken ut att göra det svårt för City med sin höga press och dominerade både bollinnehavet och målchansskapandet, där Arjen Robben och David Alaba var närmast.

Den tyska maskinen fortsatte den andra halvleken på samma övertygande sätt och tog tio minuter in i halvleken ledningen med 2-0 efter att Thomas Müller retfullt enkelt rundat Joe Hart och lagt in bollen i öppet mål efter en fin framspelning av den brasilianske mittbacken Dante. Fem minuter senare var det dags igen efter att Arjen Robben snurrat med Nastasic på högerkanten och placerat in bollen vid Joe Harts första stolpe.

Ett helt chanslöst City släppte sedan till chans efter chans mot ett för dagen mycket starkare Bayern München, bland annat sköt Thomas Müller bollen klockrent i stolpen och Toni Kroos brände ett friläge.

City som inte skapat något alls förutom ett skott av James Milner skulle dock reducera, detta efter att nyförvärvet från Sevilla, Alvaro Negredo, mycket fint vänt bort Jerome Boateng i Bayern-försvaret och placerat in bollen via Manuel Neuers högra stolpe. Ett mål som verkade ge tändvätska till Manchester-laget som efter detta fick se just Jerome Boateng bli frilägesutvisad för bortalaget, frisparken som efterföljde slog David Silva i ribban. City skapade sedan ännu ett läge, men Alvaro Negredos nick gick tätt utanför.

Trots händelserna på slutet var segern aldrig riktigt hotad för Bayern som därmed går upp i ledning i gruppen, City och sin tur står kvar på sina tre poäng