Bayern vann Der Klassiker – Götze målskytt

Det var minst sagt en laddad stämning inne på Westfalenstadion när Borussia Dortmund tog emot Bayern München i en repris på vårens Champions League-final. Inför matchen skiljde fyra poäng mellan lagen till Bayerns fördel. En vinst här skulle kunna innebära ett avgörande ryck i ligatoppen.

Dortmund kom till spel med hela den ordinarie backlinjen borta och Jürgen Klopp fick därmed ställa upp med en helt ny backlinje som aldrig tidigare spelat med varandra.

Gästerna förde spelet i matchinledningen och hade också mest bollinnehav, men det var hemmalaget som skapade de hetaste målchanserna. Robert Lewandowski fick ett jätteläge redan efter tre minuter men sköt över. Sedan sprang Marco Reus igenom försvaret, men då räddade Manuel Neuer friläget.

Tio minuter före paus kom Bayerns farligaste chans. Arjen Robben spelade in bollen och Mario Mandzukic var oerhört nära att styra in den i mål, men kroaten fick ingen bra träff på bollen.

I andra halvlek öppnades spelet upp mer när båda lagen satsade mer framåt. Efter 55 minuter byttes den förre Dortmund-spelaren Mario Götze in och publiken buade ut honom ordentligt. Götze svarade med att ge Bayern ledningen efter 66 minuter med en klassisk tåfjutt. Han tog det lugnt med firandet efteråt för att visa respekt mot sin gamla klubb.

Neuer räddade sedan Bayern med två avgörande räddningar på avslut från Henrikh Mkhitaryan och Marco Reus innan Arjen Robben ökade på till 0-2 efter 85 minuter när han lobbade in bollen bakom Roman Weidenfeller. Två minuter senare fastställde Thomas Müller slutresultatet till 0-3 efter en uppvisning av bortalaget i passningsspel.

Med facit i hand skiljer det nu hela sju poäng mellan lagen; mittemellan befinner sig Bayer Leverkusen som har 31 poäng (fyra färre än Bayern).