Bayern Münchens kanonstart gav seger

Giganternas kamp skulle ikväll utspela sig på Allianz Arena när Bayern München skulle ta emot Juventus. Bayern som med nöd och näppe lyckades slå ut Arsenal i åttondelsfinalen, medan gästande Juventus enkelt slog ut Celtic.

Publiken hade knappt hittat sina sittplatser innan ytterbacken David Alaba redan efter 25 sekunder hittade nätmaskorna bakom Gianluigi Buffon. Från 35 meter tryckte Alaba av ett vänsterskott som till en början inte såg så farligt ut, men skottet ställde helt Buffon när det via Vidal ändrade riktning och letade sig in vid den vänstra stoplen.

Juventus fick i och med målet en ordentlig kalldusch, men man fick en bra möjlighet att kvittera när Pirlo på frispark i den 12:e minuten sköt bollen precis över Neuers ribba. Annars var det ren dominans från Bayern som malde på mot ett Juventus som fick inrikta sig på försvarsspel. Både Robben och Ribery hade goda möjligheter till att öka på ledningen, men Buffon stod emot anstormningen. När Juventus väl fick tag i bollen och skulle börja bygga upp anfallsspelet var Bayern ständigt där och pressade och vann tillbaka bollen.

Helt rättvist gick hemmalaget Bayern till halvtidsvila med 1-0 hemma på Allianz Arena.

Bayern fortsatte att driva på framåt och pressade återigen tillbaka Juventus och inte ologiskt skulle man öka på ledningen i den 63:e minuten när Thomas Müller kunde lägga in bollen i öppet mål. Luiz Gustavo sköt ett skott från distans som Buffon inte lyckades hålla, en misstänkt offsidestående Mandzukic tog han om returen och spelade fram till Müller som enkelt kunde göra 2-0 till hemmalaget.

Juventus hade inget att hämta i dagens match mot ett Bayern som dominerade fullständigt. Tyskarna har nu fördel inför returen på Juventus Stadium och det krävs en ordentlig uppryckning för italienarna om man ska ha en chans att nå semifinalen.    

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply