Bayern München ångar på i toppen

Bayern München tog ännu en seger i Bundesliga, denna gång i bortamatchen mot Mainz som vanns med 3-0 av serieledarna. Därmed leder Bayern nu den tyska ligan med hela fjorton poäng före Bayer Leverkusen, som möter Borussia Dortmund på söndagskvällen.

Mainz som är med och fajtas om en Europa-biljett till nästa säsong ligger för närvarande femma i tabellen och hade förhoppningar om att ge stormakten Bayern München en bra match. Hemmalaget var också bra med i matchen länge och såg ut att hålla nollan fram till halvtidsvilan.

Med fyra minuter kvar av första halvlek gjorde Thomas Müller dock 1-0 för bortalaget, assisterad av Toni Kroos. Sexton minuter senare hade den kroatiske anfallaren Mario Mandzukic gjort två mål och avgjort matchen. Ytterbackarna David Alaba och Phillip Lahm spelade fram till varsitt mål.

Nästa lördag spelar Bayern München mot Schalke 04 medan Mainz möter Augsburg på bortaplan under söndagen.