Basel tågar vidare mot Champions League

Inför kvällens playoff-möte mellan bulgariska Ludogorets Razgrad och FC Basel, stod de Champions League-rutinerade schweizarna som klara favoriter – ett favoritskap som man tidigt skulle leva upp till.
Efter bara tolv spelade minuter skulle Basel-anfallaren Mohamed Salah, öppna målskyttet i kvällens match. Men blott elva minuter senare skulle hemmalagets Marcelinho, jämna ut det hela till 1-1.

Fler mål än så blev det inte i den första halvleken, men det var i den andra det skulle ta fart på allvar. Enbart efter fem minuter var Ivan Stoyanov där och gav bulgarerna ledningen med sitt 2-1-mål, men även där kom ett hastigt svar från laget på den andra planhalvan – nu fick Salah bli tvåmålskytt.

Två mål senare var det dags för domaren sätta pipan i munnen för sista gången och kunde då även klargöra resultatet 4-2, till fördel för Basel.