David Villas mål räckte inte för seger

Atletico Madrid tog emot Barcelona på mäktiga Vicente Calderón sent på onsdagskvällen. Ruberikerna på förhand handlade om David Villa och hur han skulle agera mot sitt gamla lag.

Svaret på den frågan fick vi direkt i inledningen. Efter en snabb kontring av Atletico slog David Villa mycket läckert in 1-0 på volley. Anfallaren valde sedan att fira målet som mot vilken klubb som helst.

Efter Madrid-klubbens dröminledning tog Barcelona över matchen sett till bollinnehavet. Chanser saknade man dock. Atletico låg väldigt bra i positionerna och släppte till väldigt lite bakåt. Båda lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 1-0.

Gerardo Martino, tränare för Barcelona, gjorde ett föga förvånande byte i paus. Messi utgick med en befarad skada och in kom Cesc Fabregas. Fabregas hade en straffsituation i inledningen av den andra halvleken som mycket väl kunde givits. Domaren valde dock att fria.

Martino visade sedan underbar fingerkänsla när han satte in Neymar i den 59:e minuten. Bara åtta minuter senare nickade Neymar mycket briljant in 1-1 för Barcelona.

Efter kvitteringen fick Atletico inte låna bollen. Barcelona rullade och rullade utan att egentligen hitta de farliga målchanserna.

När domaren satte pipan i munnen skrevs slutresultatet till 1-1. Returen spelas på Camp Nou den 28:e augusti.