Basel skrällsegrade hemma mot Zenit

Inför kvällens sena 21-möte mellan FC Basel och FC Zenit Sankt Petersburg, stod en klar favorit och en klar underdog – när aftonen sedan hade nått sitt slut hade rollerna bytt plats på längden liktväl som på tvären.

Basel ägde matchen och kunde på egen hand styra och ställa med Zenitspelarna på det vis som de själva behagade; men trots detta kom inte det där efterlängtade målet som man så länge hade väntat på – men 0-0 stod sig alltså efter den första halvleken.

Men målen skulle komma, det var bara en tidsfråga, även om det satt djupt in i matchens mörkaste skogar. Det första trillade in så sent som i den 83:e matchminuten, tack vare den alltid lika skicklige Marcelo Diaz, som på nästan egen hand fixade ett läckert ledningsmål åt sitt Basel.

Men fler mål skulle det bli. I den 94:e och sista matchminuten utökade den schweiziske publikfavoriten Alexander Frei, hemmalagets ledning till 2-0 via straffpunkten; och som om inte detta var nog så kom även ytterligare salt i såren för Zenit, då man även fick mittbacken Neto utvisad i matchens slutskede.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply