Barcelona vann efter självmål

Tito Villanovas Barcelona besökte under söndagskvällen Madrid för att ta sig an ligatrean Atlético Madrid.

Eftersom att båda lagen inte hade något viktigt att spela för så blev det en ganska tråkig tillställning och halvtidsresultatet 0-0 speglade matchen då inget av lagen hade någon riktig målchans i första halvlek.

Chanserna skulle istället komma i den andra halvleken och några minuter in i halvleken skulle hemmalaget Atlético ta ledningen genom colombianen Radamel Falcao.

Med dryga tjugo minuter kvar kvitterade Alexis för Barcelona efter ett ganska turligt avslut som tillslut hittade in bakom Courtois i Atléticos mål. Efter kvitteringen skapade Atlético några chanser för att ta tillbaka ledningen men istället så släppte man in ett självmål efter att Gabi olyckligt knäat in bollen i eget mål.

Självmålet gjorde att matchen sjönk lite i tempo och Barcelona kunde åka hem med tre poäng i bagaget.