Barca segrande lag i mötet mot Milan

Barcelona var laget som till en början hade bollinnehavet, föga överraskande. Milan hade dock sina chanser.

Men hemmalaget skulle ta ledningen. I den 30:e matchminuten slog Barcelona in en boll i motståndarnas straffområde mot Neymar. I en närkamp föll brassen, och domaren pekade på straffpunkten. Straffen slogs av Lionel Messi och 1-0 sköts stenhårt in.

Ungefär tio minuter senare var det dags igen. Sergio Busquets nickade helt fritt in 2-0, efter en välslagen frispark.

Precis innan halvtid skulle gästerna få en chans att komma tillbaka. Kaka sprang ned längs vänsterkanten och vek inåt. Därifrån slog han att markinlägg som styrdes i eget mål av Gerard Pique.

Barca tryckte på i andra halvleken men Milan-målvakten Abbiati stod i vägen för ännu ett hemmamål.

Det dröjde ända till den 83:e minuten innan Barcelona kunde punktera matchen på riktigt. Messi, som haft en fyra matchers lång måltorka, slog till med sitt andra för kvällen. Messi väggspelade fint med Fabregas. Sedan väntade han ut Abbiati innan han satte dit 3-1.