Bangura bryter kontraktet med Celtic

bet365

Mohammed hade ingen lyckad utlåningsperiod i Elfsborg förra säsongen. Så misslyckad att när han nu kommit tillbaka till klubben han tillhörde, Celtic, har han valt att bryta kontraktet med klubben. Det gör att han nu kan gå gratis till en klubb, och även kan gå till en klubb när transferfönstret har stängt.

Bangura blev känd i Sverige efter att han hade en fin tid i AIK mellan 2010-2011. Det gick så bra att Celtic köpte loss honom för cirka 20 miljoner kronor. Speltiden i storlaget blev så begränsad att det då bestämdes att han skulle direkt lånas ut till AIK igen. Efter ännu en bra säsong i AIK kom han tillbaka till Celtic i hopp om mer speltid. Men ingenting hände, så klubben lånade ut honom till Allsvenskan igen. Men inte till AIK denna gång, utan till Elfsborg under fjolåret.

Nu bryts alltså kontraktet med ett och ett halvt år kvar.

– Mohamed får inte chansen trots att han var bäst på planen i två matcher mot Celtic i Champions League-kvalet och han är uppenbarligen inte i Neil Lennons planer, då kan han lika gärna byta klubb. Mohamed är inte ens fyllda 25 år och det är ett bra läge för honom nu. Nu gäller det att sortera bästa alternativet., säger agenten Patrick Mörk.

Inte AIK igen

– AIK är knappast aktuellt. Klubben har ju gått ut i media och sagt att de inte har plats för fler forwards, så det är inte aktuellt med AIK. I övrigt kommenterar jag inte enskilda klubbar, fortsätter Mörk.

Så här säger AIK:s sportchef Björn Wesström om en eventuell värvning:

– I nuläget är det inte aktuellt. Det handlar dels om position, att vi redan har anfallare, dels om att det finns andra delar i historien också som överväger.

Valde Elfsborg före AIK förra säsongen

– Det spelar in, absolut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365