Balotelli tangerar det 15 år gamla rekordet

Det var en kvällsmatch på San Siro denna fredag där Milan tog emot ett förvånansvärt hungrigt och aggressivt Parma. Så hungriga att Milan nästintill var totalt utspelade de första 15 minuterna av matchen. Kanske var man chockade av Donadoni-effekten eller kanske väntade man på efterfesten. Hur som haver så vaknade man till liv kort efter det. Spelet kändes lite framtvingat och hackigt hos Milan medans gästerna kändes mer mjuka i sina rörelser.

Både den första och andra målchansen tillskrivs Parma. Första målchansen skapas dessutom av dagens födelsedagsbarn, Gabriel Paletta, honom återkommer vi till inom en liten stund. Det andra läget är Amauris. Amauri fick ett läge till som kunde blivit extremt farligt om han bara hade varit en aning mer osjälvisk. Med två rena Parma-spelare bakom sig försökte han istället klacka in bollen ur en svår vinkel. Det känns som att 0-1 hade suttit där om Amauri släppt bollen.

Jag sade att jag återkommer till Paletta. Paletta hade startat matchen mycket bra och agerade säkert i defensiven, tills han och målvakt Pavarini hamnade i något som närmast kan kallas brist på kommunikation. Paletta styrde bollen och ställde sin egen målvakt totalt. Bollen rullade därefter retfullt in i mål, 1-0 Milan. Om man inte får till sitt eget spel får man hoppas på att en ur motståndarlaget hjälper till.

Efter målet hände inte mycket, varken heta målchanser eller press på offensiv planhalva av något lag. Milan kliver därmed in i halvtidsvilan med ett litet övertag. Ett, enligt mig, ganska oförtjänt övertag.

Milan tar hand om avsparken i andra halvlek och fortsätter matchen på samma sätt. I och med att inge farligheter skapas så håller man en ganska god kontroll på situationen. I den 56e minuten genomfördes det första bytet av Parma, det var Marco Parolo som utgick, till förmån för Sotiris Ninis. Bytet gav tyvärr inte den effekt som Donadoni hade hoppats på. Milan gjorde sitt första byte i den 65e minuten, det var Boateng, som hade skapat en del halv-chanser men tyvärr, för hans del inte lyckats förvalta dom. In kom Barcelona-produkten Bojan som fick till lite fart på spelet.

Men det var inte förrän 7 minuter senare som det började hända saker. Efter att Balotelli dragit 2,3 raka frisparkar i muren fick han ett kanonläge cirka 7 meter snett utanför straffområdet, och som han förvaltade den frisparken. En extremt elegant bredsida som satte sig i krysset, 2-0 Milan och en punkterad match? Ja i princip. Milan slog av på den takt som i princip inte fanns och Parma försökte men lyckades inte. Inte förrän dagens Colombianska mittbackslås klantade till det. Det var i den 93e minuten, Yepes missade en rensning, som hamnade vid Zapata, som gjorde samma misstag och dessutom missade sin gubbe, Sansone som kunde trycka in 2-1 i öppet mål. Den välriktade och lite turliga assisten stod Biabiany för. Målet var dessutom det sista som skedde i matchen.

2-1 till det rödsvarta Milano-laget som därmed tagit sig till en tillfällig tredjeplats.

Att notera:
Mario Balotelli tangerade Oliver Bierhoffs gamla rekord i Milan-tröjan från 1998. Det vill säga, fyra mål på sina tre första matcher. Väldigt stort av ”Super-Mario”.