Bale sköt cupsegern till Real Madrid

Real Madrid är spanska cupmästare efter att ha slagit Barcelona på Mestalla med 2-1. Stor hjälte blev rekordvärvningen Gareth Bale som avgjorde matchen med fem minuter kvar av full tid.

Den första halvleken rivstartades av Real Madrid som efter bara fem minuter fick ett bra läge att ta ledningen genom matchens huvudfigur Gareth Bale.

Samme Bale var sedan inblandad i Madridlagets ledningsmål när han hittade Karim Benzema, som i sin tur fint slog vidare bollen till Angel di Maria som retfullt enkelt kunde ge Real Madrid ledningen.

Barcelona skulle i den andra halvleken äta sig in i matchen – något som efter 68 minuter också skulle ge utdelning efter att mittbacken Marc Batra nickat in Xavis fint slagna hörna.

Matchen svängde sedan fram och tillbaka, där bland annat Luka Modric hade ett skott i stolpen för Real Madrid.

Det blev till slut också Madridlaget som efter 85 minuter skulle avgöra, detta efter att Gareth Bale med sin enorma snabbhet sprintat förbi målskytten Marc Bartra och sedermera tryckt in bollen bakom Pinto i Barcelonamålet.

Ett mål som trots Neymars stolpskott i matchens slutminuter skulle visa sig bli avgörande – och Real Madrid är med detta spanska cupmästare för första gången sedan 2011.