Augusto Fernández – Atlético Madrids senaste nyförvärv

Atlético Madrid köper Augusto Fernández från Celta Vigo

John Guidettis lagkamrat lämnar den galiciska klubben för att skriva på för Atlético Madrid, ett beslut som Celta Vigos ledning inte ska vara helt nöjda med, mitt under säsongen.

Allt pekar mot att Augusto Fernández kommer att presenteras som ny Atlético-spelare på måndag. Enligt Diario MARCA ska samtliga parter vara överens och samtliga kontrakt ska vara påskrivna, det enda som saknas är en officiell bekräftelse från någon av klubbarna.

Efter ett par veckors oklarheter står det nu klart att spelaren lämnar Balaídos, detta efter att hans nuvarande klubb Celta Vigo ska ha kommit överens med Vélez Sarsfield om att köpa loss de sista 50 procenten som den argentinska klubben äger av spelarens rättigheter. Mycket pekar på att övergången kommer att offentliggöras under måndagen men det kan även dröja ett par dagar till i och med helgdagar och högtider.

Kontraktet som spelaren kommer att skriva på sträcker sig till 2019 och den spanska huvudstadsklubben kan komma att betala 6,5 miljoner euro, vilket även är spelarens utköpsklausul. Själva övergångssumman ska ligga på mindre än det tidigare nämnda beloppet men priset kan höjas om några variabler uppfylls.

Därmed har Atlético värvat sin 13:e spelare på de senaste sju januarifönsterna. Denna vintern var det viktigaste att hitta en ersättare till mittfältaren Tiago som blir borta till april månad.

 

Läs mer om övergången

Augusto Fernández nära Atlético Madrid

Atlético Madrid jagar Celta Vigos Augusto Fernández

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply