Åtvid läxade upp Öster på Kopparvallen

Hemmalaget Åtvidabergs FF har en del tunga resultat bakom sig, men visade att de återigen var i slag mot Östers IF. Smålänningarna fick känna på ett revanschsuget Åtvid i form på Kopparvallen, och det är sannerligen ingen enkel uppgift. Thomsson och hans mannar fick åka hem med 4-0 i baken och ett stukat självförtroende.

Åtivdaberg visade från start att de var spelsugna. På innermittfältet kontrollerade Sjölund och Abubakari bollen, medan Zatara, Möller och Bergström stod för rörelsen i offensiven. I den 32:e minuten lirade hemmalaget in matchens första mål genom anfallaren Imad Zatara. Det satte punkt för den första halvleken som slutade 1-0.

Öster gjorde vad de kunde för att för att skapa chanser på offensiv planhalva, men det märktes tidigt att det inte var smålänningarnas dag. Åtvidaberg tog återigen över kommandot och efter att ha stänkt in 2-0 i den 48:e minuten satte de spiken i kistan när Zatara gjorde sitt andra mål i mitten av halvleken.

Hemmalaget var dock inte nöjda där och forcerade även in 4-0 genom Daniel Sjölund. Det befäster inte bara Åtvidabergs position i mitten av tabellen, utan även Östers position i botten. Det återstår att se om Halmstad BK kan ta vara på Åtvids seger och besegra IFK Göteborg på hemmaplan imorgon.