Atlético Madrid tog en komfortabel seger i cupen

Atlético Madrid inledde kvällens målskytte när Diego Costa satte 0-1 på straff. Daniel Espejo Torres orsakade straffen och blev även utvisad för handbollsspel i straffområdet.

Adrían utökade målskörden när han sprang ifrån hela försvaret och vackert vrickade in 0-2.

För Atlético Madrids del fick man gräma sig över Cristian Rodríguez som tvingades utgå skadad i mitten av den andra halvleken. En Real Jaén-spelare kom i full fart för att rensa undan en boll och när han skjutit iväg bollen skrapade spelarens dobbar sönder Rodríguez byxor och gav honom några fula märken på låret.

Kort efter skadan anföll Atlético längs högerkanten, vart ett inlägg slås mot mitten. Ynglingen Oliver Torres, som för övrigt bytte av skadade Rodríguez, nådde högst på inlägget och med en tåspets kunde målvakten stöta undan bollen från mållinjen. Oturligt för Torres.

Minutrarna före full tid får Adrían en fin chans att utöka ledningen. Diego Costa tar emot en pass strax utanför straffområdet och avancerar några meter innan han avlossar ett vänsterskott. Målvakten räddar skottet och på returen flyger Adrían fram. Anfallaren försöker placera in bollen, men Real Jaéns målvakt står återigen för en kanonräddning.

Raúl García avslutar dagens målskytte genom att skarva in Sílvios inlägg från högerkanten.

Madrid-laget skapar sig därmed ett bra utgångsläge inför returmötet på Vicente Calderón.