Atletico Madrid säkrade avancemang efter målfyrverkeri

Atletico Madrid tog emot Austria Wien hemma på Vicente Calderon. Hemmalaget gick in i matchen med avancemang från gruppspelen i sikte, medan Austria Wien ville plocka viktiga bottenpoäng.

Det skulle dock inte ta lång tid innan Atletico hittade rätt. Efter endast elva minuters spel gjorde backstjärnan Miranda mål efter en tilltrasslad hörnsituation.

I den 25:e minuten utökade Raul Garcia till 2-0 med en riktigt vacker konstnick.

Precis före halvtid gjorde spanjorerna ett tredje mål, då genom ytterbacken Filipe Luis som högg till på en retur från ett skott av Adrian Lopez.

I den 75:e minuten fick Atletico även möjligheten att göra 4-0 då man tilldelades en straff. Vem klev fram? Diego Costa, vem annars? Men trots den monstruösa målformen brände den nyblivne spanske landslagsmannen skottet från elva meter.

Skyttekungen skulle dock hamna i målprotokollet i alla fall med ett distinkt avslut efter Garcias klackpass.

Resultatet innebär att Atletico Madrid redan är klara för slutspel med två omgångar kvar, medan Wien fortfarande ligger på jumboplatsen i gruppen.