Atlético Madrid cupvinnare efter drama

Det var 14 år sedan sist. Men nu har Atlético Madrid besegrat Real Madrid igen, även om det är efter förlängning. En dramatisk match på Santiago Bernabeu slutade 2-1, efter att Miranda nickat in avgörandet i den första förlängningskvarten.

Men det var Real Madrid som började den här finalen bäst, och som tog ledningen i den första halvleken. På en hörna från höger var ingen mindre än Cristiano Ronaldo framme med pannan och kunde helt omarkerad nicka in bollen i nätmaskorna.

Atlético Madrid kom dock tillbaka i den första halvleken, efter att Radamel Falcao kämpat mitt på plan och slagit en suveränt öppnande passning till Diego Costa. Anfallaren ryckte sig loss och lyckades från vänster skjuta in bollen till höger om Diego Lopez till 1-1.

I den andra halvleken började nerverna ta vid och även om det inte blev några fler mål under ordinarie speltid, var det en händelse som det kommer pratas om efter matchen. José Mourinho ilsknade till över ett domslut och fick som bestraffning se sig uppvisad på läktaren av domaren.

Ett Real Madrid i motvind fick sen se Atlético Madrid ta ledningen i den första förlängningskvarten, efter att Miranda dykt upp vid den bortre stolpen och nickat in 2-1. Dramatiken lyftes till max i den andra halvleken, när Cristiano Ronaldo fick se sig utvisad efter en eftersläng, vilket följdes upp av stor kalabalik med bråk mellan lagen.

Atlético Madrid lyckades sen när matchen dragit igång igen, försvara ledningen och vann matchen med 2-1.