Arteta avgjorde från elva meter

Arsenal började matchen bäst och med en fin offensiv. Wengers mannar slopade för dagen det lite mer tillbakadragna passningsspelet och körde istället med på djupledsbollar och lite längre passar ut på kanterna, vilket skapade ytor för kantspelarna (Gervniho och Oxlade-Chamberlain).

Arsenal hade stora problem med att få in bollen bakom Myhill, men fick till sist sin chans. Det var efter en grov filmning av Santi Cazorla som Mike Jones blåste straff till Arsenals fördel och Arteta kunde placera in 1-0. Arsenal fortsatte att anfalla och var det bättre laget fram till den första halvlekens slut.

I den andra halvleken fortsatte Arsenal med samma fina offensiv som i den första halvleken och var fortsatt långt framme på offensiv planhalva. I den 64:e minuten pekade Jones för andra gången mot straffpunkten och återigen var det till Arsenals fördel. Arteta var minst lika kylig som i den första halvleken och placerade likt den första straffen in bollen i mitten.

Arsenal slog av på takten mot slutet och höll ledningen intakt. Arsenal avancerar därmed till en sjätteplats, medan West Bromwich alltjämnt är femma.