Arsenals sköna revansch – slog Liverpool

Senast när man mötte Liverpool hade inte Arsenal-spelarna en bra dag på jobbet Desto bättre hade man idag när man fick revansch på Liverpool, fast denna gång i FA-cupen. Dagens match slutade med en 2-1-vinst för ’The Gunners’.

Och visst fick man en smakstart. Alex Oxlade-Chamberlain dunkade in 1-0 på en retur i den 16:e minuten. Returen kom från anfallstalangen Yaya Sanogo som snyggt bröstade ned bollen till sig själv för att sedan dra till på volley, som då täcktes på en försvarare och landade hos en fri Oxlade-Chamberlain.

Olivier Giroud fick infinna sig på bänken till att börja med, vilket alltså gjorde att Sanogo fick chansen. Kanske var det för att vila, eller så var det efter otrohetsskandalen fransmannen just nu går igenom.

I den andra halvleken var det dags för Oxlade-Chamberlain att hitta på något. Denna gång assisterade han Lukas Podolski som satte 2-0-målet.

Liverpool fick dock en fribiljett in i matchen. För att i den 59:e minuten tilldömdes man en straff. Lagkaptenen Steven Gerrard stegade fram, och satte sedan dit 2-1.

Sedan var det bara för Arsenal att försöka hålla undan, och man lyckades. Och visst var det en nöjd hemmapublik som fick lyssna till ljudet av att domare Howard Webb blåste av matchen.

Därmed avancerar Arsenal till kvartsfinal i FA-cupen.