Arsenal till FA-cupfinal

Arsenal kunde efter många om och men besegra Wigan i FA-cupfinalen på Wembley, detta efter ett straffavgörande där inhoppande Kim Källström blev en av målskyttarna.

Efter en relativt händelsefattig första halvlek skulle matchen ta fart på allvar när Per Mertesacker fällde Wigans McManaman i Arsenals straffområde, en situation som ledde till straffspark och 1-0 till Wigan genom Jordi Gomez.

Arsenal bytte sedan in anfallsstjärnan Oliver Giroud bredvid Yaya Sanogo på topp, ett faktum som gjorde att Arsenal kunde sätta ett rejält tryck på ett allt mer tröttkört Wigan.

Det skulle dock dröja till den 82:e minuten innnan Londonlaget kunde kvittera inför en euforisk hemmapublik, detta efter att Per Mertesacker nickat in ett misslyckat skottförsök från Alex Oxlade-Chamberlain.

Samme Chamberlain var den som skulle få den följande förlängningens farligaste målchans när den unge engelsmannen fått på en rejäl fullträff som till Wiganmålvakten Scott Carsons stora lättnad träffade kryssribban.

Arsenal fick sedan en drömstart på den efterföljande straffläggningen efter att Lukas Fabianski räddat Wigans två första straffsparkar, detta samtidigt som Mikel Arteta och svenske Kim Källström behärskat tog vara på sina.

Wigan kunde inte hämta sig från den starten utan Arsenal kunde enkelt vinna straffläggningen och är med detta nu klara för FA-cupfinal. Londonlaget har nu ett jätteläge att vinna sin första titel på nio år.