Arsenal tappade 0-2-ledning mot Schalke

Dagens Champions League-drabbning i Tyskland stod Schalke 04 och Arsenal för när lagen möttes på Veltins-Arena.

I en jämn match var det Arsenal som tog ledningen i den 18:e minuten då Theo Walcott, något tursamt fick tillbaka bollen efter ett skott som räddades av Unnerstall i Schalke-målet, sedan kunde rulla in bollen i öppet mål.

Bara 8 minuter senare utökade Olivier Giroud Arsenals ledning till 0-2 efter att Lukas Podolski gjorde bort sin försvarare med en så kallad ”halkfint” och slog sedan ett inlägg som Giroud tryckte in med kraft i målet.

Schalke skulle dock återhämta sig och ett psykiskt viktigt mål då Klaas Jan Huntelaar – i en position till vänster i straffområdet – mycket fint placerade in bollen med sin vänsterfot i det bortre hörnet.

Efter dryga 20 minuter in i andra halvleken utjämnade Schalke till 2-2 efter att Farfán plockat upp en boll till höger straffområdet och placerade bollen till vänster om Mannone och även om Vermaelen var sist på bollen så var det Farfán som noterades i protokollet.

Arsenal hade ett gyllene läge att avgöra matchen men efter mycket bra hemjobb av Schalkes försvar så kunde inte Theo Walcott utnyttja sitt friläge utan skottet gick mitt på Unnerstall som ganska lätt kunde göre en benparad.

Schalke vann bollinnehavet med 59% mot 41 och ligger i förarsätet i grupp B med 8 poäng men med Arsenal jagandes bakom med 7 poäng.