Arsenal jagar tysk supertrio

Arsenals långvarige tränare Arsene Wenger ser ut att vara sugen på att spendera ännu mer pengar under nästa transfersfönster.

Enligt de senaste rapporterna från engelska The Telegraph har Wenger skickat iväg sina bästa scouter för att kolla på Dortmunds dynamitduo; Marco Reus och Ilkay Gündogan, men även Bayer Leverkusens Lars Bender.

Efter att ha värvat Tysklands kanske bästa spelare i Mesut Özil, ser det nu ut som att Arsene Wenger siktat in sig på det tyska landslaget.

Sedan Reus tid i Mönchengladbach har Wenger följt honom noga. Den snabbe tysken, som kan spela centralt i ett anfall, men även ute på en kant, skulle lösa de flesta problem Wenger för tillfället har.

Den Turkietfödda Ilkay Gündogan har jagats av Arsenal och deras rutinerade tränare sen dryga ett år tillbaka. Gündogan är en spelskicklig och rörlig innermittfältare, med engelska ögon är han ganska lik Arsenals Jack Wilshere i hans spelstil.

Lars Bender, broder till Sven. Är likt sin bror en defensivt skicklig innermittfältare, där styrkan är hans oändliga bollvinster. Har som Sven, jagats i dryga två år av Arsenal.

Arsenal fick ett bud under sommaren nekat av Bayer Leverkusen på Bender, då man erbjöd 18.5 miljoner £.

Enligt The Telegraph skulle både Gündogan och Reus gå för någonstans kring 20 miljoner £ var.

Sedan tidigare i Arsenal finns redan tyskarna; Per Mertesacker, Lukas Podolski och Mesut Özil, men även supertalangerna Serge Gnabry och Tomas Eisfeld.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply