Tysklands seger fick Sverige att jubla

Trettiotre minuter. Så lång tid av spelmässig utklassning tog det innan Thomas Müller skulle finna en frigående Miroslav Klose inne i det österrikiska straffområdet, som i sin tur kunde spräcka matchnollan. Det jublades runtom i Tyskland, men inte ens hälften så mycket som i Sverige eller på Irland.

Tyskarna spelade nästan bokstavligen byxorna av österrikarna och det fanns inte mycket man kunde göra åt det. Luften kändes redan ute ur matchen innan den andra halvleken ens hade rullat igång och när Toni Kroos, i den 51:a matchminuten, satte 2-0 från ett imponerande långskott så kunde man inte göra annat än att buga och applådera.

När domaren sedan blåste av matchen hade tyskarna hunnit göra ytterligare ett mål, detta från Thomas Müller, och avslutade dessutom med ett utklassande bollinnehav på 68 mot 32 procent, samt 16 mot 7 skott på mål.