bet365

Arda Turan firar sin födelsedag mot Atlético Madrid

bet365

Firar 29-årsdagen med match mot gamla klubben

Arda Turan gjorde en suverän säsong 2014/15. Så pass bra att Barcelona var villiga att värva honom. Nu kommer han för första gången att möta sin gamla klubb, Atlético Madrid.

Den turkiske landslagsmannen må ha spelat i La Liga i fem och en halv säsongen, men spanskan är ändå långt ifrån perfekt när mittfältaren träffar den Madridbaserade tidningen Marca.

– Jag har bara lärt mig grunderna. Det i kombination med engelska klarar jag mig ganska bra på, säger turken med ett skratt.

Vinna mot Atlético vore en fantastisk present

Det var i somras som beskedet kom att Barca köpt Atlético Madrid-mittfältaren för 34 miljoner euro, nära 350 miljoner kronor. Samtidigt bekräftade Uefa Barcelonas farhåga: de skulle inte få registrera spelare under sommaren. Därför fick Arda Turan tillbringa sina första månader med hårdträning innan han, i början av det här året, äntligen fick debutera för den katalanska storklubben.

På lördag klockan 16 kommer Arda Turan finns med i truppen som spelar en oerhört viktig match hemma mot Atlético MadridCamp Nou. Seger där och Barca kan koppla ett rejält grepp om ligatiteln.

Turan kommer med största sannolikhet att starta på bänken, men det finns inget han önskar sig mer än en seger.

– Jag har fått mycket motivation till den här matchen på grund av två saker: det är min födelsedag och jag möter mitt gamla lag. Men trots att jag spelade i klubben för några månader sedan önskar jag mig mer än gärna tre poäng på lördag, säger Turan.

Måste hålla sig lugn

Turken lägger dock till att han har en stor respekt för sina forna lagkamrater.

– Självklart har jag det, jag tillbringade ju många år i klubben.

Dessutom menar han på att han måste försöka hålla huvudet kallt.

– Risken att jag kommer få höra många psykningar är stor. Därför är det bäst att jag håller huvudet kallt och fokuserar på att spela fotboll, avslutar Arda Turan sin intervju.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply