bet365

Bekräftat: Nemanja Vidic avslutar karriären

Bekräftat: Nemanja Vidic avslutar karriären

Vid 34 års ålder är det över

Manchester United legenden Nemanja Vidic har beslutat sig för att avsluta sin aktiva fotbollskarriär och lägger skorna på hyllan efter 14 år som professionell fotbollsspelare, efter en karriär i lag som Röda Stjärnan, Spartak Moskva, Manchester United och Inter Milan.

Nemanja Vidic har i ett uttalande till manutd.com tillkännagett att han nu väljer att ta ett steg tillbaka och avsluta sin aktiva fotbollskarriär.

– Tiden har kommit för mig att hänga upp mina skor. Skadorna som jag har haft de senaste åren har tagit ut sin rätt. Jag skulle vilja tacka alla de spelare som jag har spelat med, alla tränare och all personal som jag har jobbat med och säga ett stort ”tack” till alla fans för deras support över åren, säger Vidic till manutd.com

Vidic började sin karriär i Röda Stjärnan där han var i fyra år innan han övergick till ryska Spartak Moskva. Två år därefter flyttade han till England och Manchester United där han kom att stanna i hela åtta säsonger och blev något av en mittbacksklippa och legend i klubben. Vidic fick bland annat vara med och ta fem stycken Premier League titlar, varav 3 stycken i följd, såväl som Champions League och Ligacupen. Han lyckades även att få priset som Säsongens spelare i Premier League hela 2 gånger, något som enbart Thierry Henry och Cristiano Ronaldo hade lyckats med innan honom. Vidics tre sista säsonger i United fick han även äran att vara kapten för laget. Slutligen gjorde han en och en halv säsong i Inter innan de båda parterna kom överens om att bryta kontraktet och Vidic meddelade sin pensionering.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply