Arango räddade Gladbach på stopptid

På Stade Vélodrome på den franska sydkusten, tog hemmalaget Olympique Marseille emot tyska Borussia Mönchengladbach. Bägge lagen låg på fyra poäng efter det halva gruppspelet och behövde båda ta tre poäng för att haka på gruppledande Fenerbahce och för att en ensam andra plats. I kvällens möte var det Marseille som gick mot samtliga tre pinnar, men i matchens sista minut hittade Juan Arango nät och fastställde reslutatet, 2-2.

Inledningen i den ljumna novemberluften var böljande och händelserik. Redan efter knappa kvarten spelad, var hemmalaget så när på att öppna målskyttet när man hade en boll på mållinjen som dock Oscar Wendt kunde avvärja i sista sekund.

Matchens första mål skulle falla in kort därpå. Det var dock inte hemmalaget, som etablerat en någorlunda press mot ter Stegen och Gladbach-försvaret, som tog ledningen, utan gästerna som tog vara på ett misstag. Benoît Cheyrou såg ut att komfortabelt rensa undan en boll i straffområdet, men tog alldeles för lång tid på sig. Detta var något som Juan Arango snabbt uppfattade när han snappade åt sig bollen och serverade Mike Hanke som lade in bollen från nära håll.

Hemmalaget var nu ute efter att utjämna tillställningen inför den välsamlade publikskaran, men lyckades inte överlista gästernas försvar i den första halvleken. Kevin Trapps mannar hade dessutom ett jätteläge att utöka ledningen till 0-2 innan paus, men Hankes avslut gick utanför.

I den andra halvleken fortsatte de, för kvällen, mörkblå-klädda fransmännen att jaga en kvittering. En sådan skulle till slut falla in och det på ett spekakulärt vis. I den 54:e matchminuten skruvade nämligen den kontroversiella engelske mittfältaren, Joey Barton, in bollen på en hörna från vänster. 30-åringen från norra England, gjorde sin första match från start i Phocéens-dressen och debuterade på bästa sätt.

Avsluten mot mål var från bägge håll tämligen tama. Hemmalaget lossade tre avslut mot ter Stegen, medan Borussia Mönchengladbach var dess effektivare, då man endast fick två skott på mål. Men på fem avslut skulle det bli fyra mål. Hemmalaget tog ledningen i den 67:e minuten, när Jordan Ayew bröt in från vänster och prickade dit 2-1 för sitt Marseille.

Gästerna var då på väg mot sin andra förlust för säsongen i Europa League och jagade en viktig kvittering. Inte förrän i den fjärde stopptidsminuten skulle denna falla in, när Juan Arango visar prov på individuell skicklighet och skjuter in kvitteringsmålet efter en fin nedtagning.

Efter 95 minuters spel på Stade Vélodrome, blåste den slovakiske domaren, Ivan Kružliak, av tillställningen. Matchen slutade 2-2 och de bägge lagen ligger fortfarande på samma poäng efter fyra spelade omgångar. Fenerbahce har försatt sig i förarsätet, när man på torsdagskvällen besegrade AEL Limassol med 2-0 och leder gruppen på tio poäng. På andra plats ligger Borussia Mönchengladbach på fem poäng precis som grupptrean Marseille. I botten hittar cyprioterna Limassol, som skrapat ihop en poäng i grupp C.