Anzhi tog en viktig seger

Inför dagens match mellan Anzhi och Liverpool stod Liverpool på sex poäng och Anzhi på fyra. Efter den leder Anzhi gruppen på sju och Liverpool ligger tvåa på sex. Anzhi vann med 1-0 i en mycket tråkig och seg match.

Anzhi kom med bästa laget, medans Liverpool kom med ett rent och skärt B-lag. Till en början trodde man att det var tvärtom, det var Liverpool som tog kommandot i matchen och rullade runt medans Anzhi backade hem.

Det dröjde till den 25e minuten innan matchens första målchans skulle komma, det är Jordan Hendersom som bryter igenom och kommer fri med målvakten, han väljer dock att söka passning istället för att skjuta (som enligt mig hade varit det bästa alternativet) och det blir inget av den chansen. Efter det är det lugna gatan fram till att Wisdom slarvar för Liverpool och Anzhi kommer 4 mot 3, bollen hamnar hos Etoó som får till ett bra skott men som Jones gör en kanonräddning på.

MÅL! I den 46e (45+1) minuten stöter Coates lite för hårt mot Traore som lobbar bollen över honom och kommer fri mot en utrusande Brad Jones, ytterligare en iskall lobb som går in i mål och 1-0 Anzhi. Snyggt!

Det finns i ärlighetens namn inte speciellt mycket att skriva om den andra halvleken. Traore hade ett friläge och en nick i ett farligt läge för Anzhi och för Liverpools del var det Joe Cole som högg på en retur om man ska rapportera om några farligheter.

En väldigt trött och oinspirerad match från båda håll. Ser man till matchbilden hade ett oavgjort resultat varit mest rättvist.