Antonio Rudiger av stort intresse för Chelsea

Antonio Rudiger av stort intresse för Chelsea

Den tyske landslagsmannen intressant

Antonio Rudiger, som för närvarande spelar för AS Roma i Serie A, sägs vara av stort intresse för Premier Leagueklubben Chelsea som sägs ha inlett samtal med den italienska klubben över den unge försvararen.

Antonio Rudiger spelar för närvarande i AS Roma på lån från Bundesligaklubben VfB Stuttgart. Han har gjort en stark säsong i Serie A på sin position som mittback och fick för några veckor sedan beskedet om att han är uttagen till Joakim Löws preliminära EM-trupp inför sommarens turnering. Utöver en knackig början av säsongen då han var tvungen att genomgå en knäoperation har han gjort bra ifrån sig i det italienska laget vilket har belönats med intresse från diverse andra klubbar.

Den engelska tidningen Express skriver att framförallt Chelsea skall vara intresserade av den tyske mittbacken och skriver vidare att det förra månaden hade arrangerats samtal mellan Chelsea och Roma angående spelaren. Romas sportdirektör Walter Sabatini hintade då om att en möjlig affär skulle kunna vara på bordet och kallade centerbacken för ”ersättlig”.

– Om erbjudanden för Rudiger kommer in, kommer de bli analyserade, eftersom, även fast han är en stark spelare, är han ersättlig, sade Sabatini.

Rudiger har även själv uttalat sig om de rykten som omgärdat honom gällande den engelska klubbens interesse.

– Mitt första år i Serie A var bra. Oturligt nog lyckades vi inte nå andraplatsen men överlag har säsongen varit positiv, sade Rudiger till den tyska tidningen Wolfsburger Allgemeine.

– Min framtid? Jag är för närvarande en Romaspelare, jag är lycklig i den här klubben men du vet aldrig vad som kan hända i fotboll. Kanske samma klubb [Roma] kan tänka på någonting annat eller något kan hända efter Euro 2016. Chelsea? Det är samtal som jag har fört under tre år. Jag upprepar, i Rom är jag lycklig, avslutade Rudiger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply