Filipe Luis: ”Simeone bäst i världen”

Filipe Luis: ”Simeone bäst i världen”

Försvararen om tränaren Diego Simeone

Atletico Madrids vänsterback Filipe Luis säger att Diego Simeone inte enbart är den bäste tränaren som han har spelat under utan menar på att argentinaren också är ”bäst i världen”.

På lördag ställer de båda Madridlagen Real Madrid och Atletico Madrid upp sig för en spännande Champions Leaguefinal. Det handlar om så mycket mer än bara äran att vinna den största fotbollsturneringen i världen, det handlar också om stolthet och skryträttigheter för det närmaste året. Information om vart och när matchen spelas samt var man kan se den finns här. Sist lagen möttes i en Champions Leaguefinal blev det en  4-1 förlusten för Atletico till Real 2014, och det var även Filipe Luis sista match för Atleti, då han därefter gick för att spela för Chelsea. Dock återvände han till Atletico efter enbart en säsong med The BluesStamford Bridge och fann att spela under Diego Simeone mer lönsamt än Jose Mourinho och tränarens förmågor bättre än de hos Pep Guardiola.

– Vi känner varandra riktigt bra, jag tror vi spelar tillsammans sedan fyra år och vi vet exakt vad han vill ha från oss, sade Luis till BT Sport via football-espana inför den kommande matchen.

– När du spelar med Simeone talar han om för dig hur du måste spela och han kan ta fram det bästa ur dig. Varje gång kan han säga någonting nytt som gör dig bättre och jag tror jag har riktig tur som spelar med honom sedan så lång tid tillbaka och även [Jose] Mourinho för ett år, det gör mig till en bättre spelare och det gör mig så stolt att vara där jag är just nu.

– Han är en tuff tränare. När du gör ett misstag kommer han självklart berätta det för dig, han säger allt han vill i ditt ansikte, i omklädningsrummet, på planen, kanske till och med på restaurangen …  Jag tror när han pratar, han pratar så tydligt och jag tror det hjälper dig att lära känna honom och hur han vill att du skall spela, avslutade Luis.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply