Anfallarna räddade Lyon mot Sparta Prag

Europa League-premiären för Lyon och Sparta Prag ägde rum tidigare i afton, när tjeckerna gästade mäktiga Stade de Gerland, i Lyon. Bägge lagen har öppnat sina säsonger på ett bra sätt, besittandes en andraplacering i sina respektive ligor.

När matchen drog igång var förväntningarna stora. Men viss besvikelse uppkom hos publiken när varken hemmalaget eller gästande Sparta Prag bjöd upp till dans. Spelarna gick till pausvila efter en relativt händelse- och mållös första halva.

Tränarna måste ha sagt någonting inspirerande till sina spelare i omklädningsrummet, för andra halvlek var som dag och natt jämfört med den första – i alla fall när det gällde hemmalaget.

I den 59:e matchminuten fick fransmännen en hörna. Mittfältaren, som har imponerat stort under sin inledning i Lyon, Clement Grenier, tog hand om den på bästa möjliga vis. Grenier slog den mot bortre ytan i straffområdet, där Bafetimbi Gomis befann sig. Gomis hade i sin tur backat ifrån sin motståndare, och på ett imponerande sätt lyckades han få tillräckligt med kraft i nicken för att sätta den i mål – trots att han hade farten åt motsatt riktning.

Ledningsmålet gav Lyon mersmak, som bara några minuter efter utökade resultatet till 2-0. Denna gång var det Gomis anfallskollega, Lisandro Lopez, som var sist på bollen. Det efter ett snyggt anfall, där bollen gick som på ett snöre innan den gick i mål. Alexandre Lacazette dribblade sig in i straffområdet och passade snett inåt bakåt till Steed Malbranque, som i sin tur passade Gomis, som släppte bollen till en fristående Lopez – som enkelt kunde rulla in bollen under Prag-målvakten.

Trots de två bakslängesmålen fortsatte tjeckerna att rulla på, och lyckades i den 77:e minuten åstadkomma en reducering resultatmässigt. Den unge, 20-årige, Ladislav Krejci, var mannen som tände en liten gnista med hopp för Sparta – i och med sitt mål – men det räckte inte för att ta poäng i Frankrike den här gången.