Oavgjort i Stuttgart

Publiken på Mersedes Benz Arena fick se en relativt målrik tillställning i Europa League-gruppspelets första omgång. Hemmalaget tog ledningen efter bara fem minuter, men bjöd dock gästerna från Rumänien på ett billigt mål bara några sekunder därpå.

Den bosniske anfallaren Vedad Ibiševic nickade in ett vackert inlägg från Tamás Hajnal redan efter fem minuter. Några sekunder senare, skulle dock gästerna kvittera genom Alexandru Chipciu som enkelt kunde lägga in bollen efter att Stuttgart-målvakten, Jan Ulreich, bjudit på en riktig tavla.

Hemmalaget var det klart bättre matchen igenom och skapade konstant farliga möjligheter mot det rumänska försvaret. Men några fler mål blev det dock inte under den första halvleken.

I den andra fortsatte de vitklädda att mata på framåt. Ibiševic hade en hel del möjligheter tillsammans med sin anfallskollega Cacau, men utan resultat. Tatarusanu i Bukarest-målet, räddade kvar gästerna i matchen, samtidigt som ineffektiviteten hos Bruno Labbadias manskap var ytterst svag.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid, fick gästerna chansen från elva meter. Rusescu är hur säker som helst och ger bortalaget, föga överraskande, ledningen inför fulla läktare på Mercedes Benz Arena. Stuttgart fortsatte att dominera tillställningen och fick välförtjänt in ett mål några minuter därpå, när Cacau hittar Georg Niedermeiers panna i den 86:e minuten.

När den belgiske domaren Serge Gumienny efter 90 minuter, stod det 2-2 på resultattavlan. Ett helt ologiskt resultat, sett till matchbilden där VfB Stuttgart var total överlägsna. Ett tungt poängtapp för Labbadias mannar, som inte hade chansen att revanschera sig från ligans motgångar i Europa League-premiären. Steaua Bukarest däremot, tar en oerhört stark poäng på bortaplan och ska tacka sin målvakt, Tatarusanu för ett fint arbete i buren.