Andra raka vinsten för Sampdoria

Sampdoria vann det ohyggligt viktiga Derby della Lanterna förra helgen mot Genoa, där Ciro Ferrara med största säkerhet räddade sitt jobb åtminstone tillfälligt. På söndagen var det dock match igen i Serie A när man tog emot bottenkonkurrenten Bologna.

Och det kunde itne startat värre för Bologna, när Archimede Morleo drog ner Sampdorias Mauro Icardi i en snabb omställning. Domaren hade inget annat val och visade ut spelaren, vilket gav Bologna ett blytungt utgångsläge med en man mindre efter endast fem minuters spel.

Men trots det var Alberto Gilardino framme och hotade för Bologna, där även Andrea Costa var snubblande nära att styra in Diamantis frispark i eget mål. Det blev dock ingenting av chanserna för gästerna, där man dock kunde glädjas åt att även Sampdoria misslyckats med att spräcka nollan innan halvtidsvilan.

Men en bit in i den andra halvleken kom målet som blev avgörande, när Andrea Poli med snyggt samspel med Eder tog sig fram och överlistade Bologna-målvakten. Gilardino och Kone var visserligen mycket nära att kvittera för Bologna med tjugo minuter kvar, men Romero räddade och Sampdoria red ut stormen.

Matchen slutade 1-0 till Sampdoria, där Ciro Ferrara nu börjat få ordning på saker och ting. Tyngre för Bologna som nu befinner sig på nerflyttningsplats.