Andra halvlekens målexplosion tog Bayern vidare

Efter 1-1 i den första kvartsfinalen mellan Manchester United och Bayern München så var det nu dags för returen på Allianz Arena i Tyskland.

Domarnteamet som fick äran att dömma denna spännande match var det svenska teamet med Jonas Eriksson i spetsen.

Första halvlek såg lite ut som matchen på Old Trafford. Bayern var det spelande laget men Manchester-laget försvarade bra och kunde sticka upp för att skapa målchanser titt som tätt.

Den första halvleken förblev mållös, vilket gjorde att tyskarna för närvarande var vidare. För så länge Manuel Neuer i Bayern-målet höll nollan var de vidare.

Om halvek nummer ett var målsnål, så skulle nummer två vara raka motsatsen.

Hela fyra mål skulle det blir, och det var gästernas Patrice Evra som satte ett otroligt viktigt mål i den 57:e minuten. Med en riktig kalasträff tryckte han in ett mål som hade gett United ett avancemang. Om det målet hade blivit matchens enda förstås.

Men så blev det inte, för dryga två minuter senare så var det kvitterat. Målet signerades Mario Mandzukic som nickade in ett mål som då betydde förlängning efter pass från Franck ribery.

Allianz Arena gick från kyligt till kokande på två minuter.

United hade dock hoppet kvar, för ett mål från deras sida och tyskarna hade varit tvungna att göra två.

Luften gick dock ur dem en del när Thomas Müller placerade in 2-1 för hemmalaget i den 68:e minuten från nära håll.

Sedan skulle Arjen Robben helt punktera matchen med hans 3-1-mål. Hans ganska lösa skott, som styrdes på Nemanja Vidic och ställde United-keepern David De Gea, betydde alltså att gästerna behövde göra två mål, med endast dryga kvarten kvar på matchen.

Trots offensiva byten från Moyes så kom man aldrig tillbaka. Pep Guardiola såg nöjd ut, och den annars så lugne Pep hetsade publiken att heja fram sitt lag de sista minutrarana.

Manchester United är därmed utslaget, och fjolårssegrarna är klara för semifinal.