Atletico chockade Barca – vidare till semi

Inför dagens match mellan Atletico Madrid och FC Barcelona var det inte många som kunde tro att Madrid-laget skulle kunna slå ut giganten Barca.

Efter det första mötet som slutade 1-1 hade dock Atletico fördel efter sitt bortamål. Men ett dagens Atletico utan skyttekungen Diego Costa kunde väl inte rå på Barca med Messi, Iniesta och Neymar. Eller?

Jo, de rödvita satte stenhård press från start och både stressade och pressade stjärnorna. Och laget skapade chans efter chans. Vilket skulle ge en mycket snabb utdelning. Redan efter fem minuter sköt Koke in 1-0 i öppet mål efter en mycket bra assistnick från Adrian.

Barcelona såg bleka ut, och Lionel Messi lämnade idag mycket att önska hos Barca-supportrarna.

Katalonerna hade dock flera kvitteringschanser, men det allra sista fanns inte hos gästerna.

Utan trots sin ledning fortsatte Diego Simeones lag att anfalla och de skapade massvis med chanser. Men när skadade Barca-målvakten Victor Valdes saknades fanns Pinto där och räddade laget kvar i matchen flera gånger om.

Men inget av lage lyckades göra fler mål än det som Atletico gjorde efter fem minuter.

Howard Webb blåste av matchen, och ett lag som inte hade varit i Champions League-semifinal på över 40 år, kommer nu finnas med när årets upplaga av semifinaler lottas på fredag.