Ancelotti är öppen för Serie A

Kan tänka sig en återkomst till Serie A

Carlo Ancelotti har sagt att han kan tänka sig att gå tillbaka till Serie A, men att det då bara skulle vara som tränare för Milan eller Roma.

Carlo Ancelotti tror på Sinisa Mihajlovic och att han kommer att lyckas i Milan trots ihärdiga rykten om att han kan komma att få sparken. Ancelotti själv menar på att han är öppen för en flytt till Serie A, men att det då bara är Milan eller Roma som gäller, vilket han berättar i en intervju med La Gazzetta dello Sport via football-italia.net. Han har sedan tidigare yttrat sig om att Inter däremot inte skulle vara ett alternativ.

– Jag kommer tillbaka till fotbollen nästa år, om någon vill ha mig. Det skulle definitivt vara för en klubb, eftersom jag älskar att jobba varje dag på planen och ha kontakt med spelarna, så det skulle bli ett nej till en landslagbänk, säger den före detta Real Madrid och PSG tränaren.

”Jag ville ta ett sabbatsår”

– Jag ska vara ärlig, om jag skulle komma tillbaka till Italien så skulle det bara vara för Milan. Okej, och Roma … I vilket fall så tänker jag först och främst på att gå utomlands nu. Jag var väldigt nära att gå till Milan i somras, men jag ville ta ett sabbatsår, fortsätter 56-åringen.

Milan valde istället Mihajlovic, som nu är i blåsväder efter att ha fått kämpa lite och det rapporteras om att han är nära på att få sparken.

– Det krävs tålamod, eftersom det varit så mycket förändringar och det tar tid att etablera allting. Klubben investerade mycket och förväntade sig en starkare start, därför är Mihajlovic nu under så mycket press. Jag känner bara till en medicin för att läka det här problemet: hårt jobb. Milan har kvalitet från mittfältet och uppåt, så de borde försöka finna ett system som nyttjar de mesta av deras spelares karaktärer. Såklart känner Mihajlovic redan till allt detta, avslutar Ancelotti.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply