Ameobi går mot 50:e Europamatchen

Får Shola Ameobi spela mot Anzhi Makhachkala på torsdag kommer han att spela sin 50:e match i Europa och kommer i så fall att passera klubblegenden Alan Shearer som gjorde 49:e matcher. Bara Shay Given har spelat mer matcher i Europa, 62 stycken.

Den numera 31-årige anfallaren som också är en produkt från Newcastles ungdomsakademi säger till Sky Sports att det betyder mycket för honom att skriva in sig i historieböckerna för The Toons:

”Det är anmärkningsvärt eftersom jag inte visste att jag nu har spelat 49 matcher i Europa. Jag var chockad.”

”Jag är en lycklig kille. Varje gång jag har dragit på mig Newcastletröjan har jag adderat mig själv till klubbens historia så det betyder jättemycket för mig.”

”Jag lyfter flaggan för Newcastle och det är så viktigt för mig. Nu vill jag bara avancera till kvartsfinalen, då kan allt hända.”

”Vi är väldigt beslutna att göra vårt bästa och avancera mot Anzhi.”

Han fortsatte med att berätta om att allt kan hända i Europa och Newcastle ska inspireras Chelsea som vann Champions League förra året, trots att man i stort sett var uträknade från åttondelen:

”Som vi har sett i Europa de senaste säsongerna, speciellt med Chelsea förra året, om du sätter dig själv i en bra sits i slutskedet av turneringen kan allting hända, så jag är väldigt exalterad.”

”Europeiska nätter har alltid varit speciella för Newcastle och det spelar ingen roll vilka vi möter, det blir fantastisk oavsett.”

”Jag har fått uppleva några fantastiska matcher i Europa med klubben och jag hoppas det blir ännu en på torsdag.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply