Álvaro Morata kommer allt närmare Chelsea

Álvaro Morata kommer allt närmare Chelsea

Chelsea leder jakten på Álvaro Morata

Enligt spanska medier är Chelsea villiga att värva in Álvaro Morata i sommar då Diego Costa ryktas vara på väg tillbaka till Atlético Madrid.

Chelsea pressar för att köpa loss Álvaro Morata i sommar, detta om man tror på uppgifter som den spanska tidningen Diario AS kommer med under måndagen. Mycket tyder på att Diego Costa kommer återvända till Atlético Madrid och därför vill Antonio Conte värva in Morata, en spelare som han tidigare samarbetat med under sin tid i Juventus innan han tog över det italienska landslaget.

Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för Roman Abramovich och hans klubbledningen att få spelarens underskrift på ett kontrakt, även Paris Saint-Germain jagar spanjoren då man behöver en ersättare till Zlatan Ibrahimovic som lämnat klubben efter fyra säsonger i den franska huvudstadsklubben.

Morata kommer dock först med största sannolikhet att köpas loss av Real Madrid som har en återköpsklausul på spelaren värd 30 miljoner euro. Därefter kommer den spanska storklubben bestämma om man vill ha kvar 23-åringen eller om man väljer att sälja honom vidare för en summa på 60-70 miljoner euro.

Även Bayern München och Arsenal är intresserade av spelaren men de båda klubbarna har något att erbjuda som inte Chelsea kan, spel i Champions League nästa säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply